Zasebnost

Želimo si, da razumete vrste podatkov, ki jih zbiramo, ko uporabljate to spletno mesto.

Ko uporabljate spletno stran, nam zaupate svoje podatke. Zavedamo se, da je to velika odgovornost, zato si po najboljših močeh prizadevamo za zaščito vaših podatkov katerem posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

 

Namen pravilnika o zasebnosti vam bo pomagal razumeti, katere podatke zbiramo, zakaj in kako jih lahko posodobite, upravljate, izvozite in izbrišete.

Podatke zbiramo, da bi zagotovili boljšo storitev, ponudbo in izkušnjo na naših straneh (vsem našim uporabnikom in strankam) - od osnovnih stvari, kot so preference in nastavitve strani, do bolj zapletenih, kot je statistika o obiskanosti, itd. Podatki, ki jih zbira Ta spletna stran in kako se ti podatki uporabljajo, so odvisni od tega, kako uporabljate našo stran in kako upravljate svoje nastavitve zasebnosti. Zbiranje podatkov nam omogoča, da stran, storitve, trgovino in ponudbo nenehno izboljšujemo, tržimo, ter prilagajamo aktualnim smernicam ter potrebam uporabnikov.

 

Ko ne uporabljate strani oz. ostale povezane napredne funkcionalnosti, vaše podatke zbiramo in hranimo z edinstvenimi identifikatorji, povezanimi z brskalnikom, aplikacijo ali napravo, ki jo uporabljate. Tako lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo našim uporabnikom.

 

Ko uporabljate stran oz. ostale povezane napredne funkcionalnosti, zbiramo tudi podatke, ki jih shranimo v arhiv in jih obravnavamo kot osebne podatke.

Ko uporabljate spletno mesto - Ta spletna stran oz. ostale povezane napredne funkcionalnosti, ki jih ponujamo, nam posredujete osebne podatke (npr. obrazec). Tudi če ne uporabljate naprednih storitev, se lahko odločite, da nam posredujete podatke, npr. ko nas kontaktirate oz. možnost, da prejemate obvestila o posodobitvah in novosti naših storitev in ponudbe.

 

Pri uporabi strani zbiramo tudi vsebino, ki jo ustvarjate in nalagate. To vključuje stvari, kot so podatki, ki jih shranite in dokumenti, ki jih ustvarite.

Aplikacija, brskalnik in naprava

 

Zbiramo podatke o aplikacijah, brskalnikih in napravah, katere uporabljate za dostop do strani - Ta spletna stran, te podatke zbiramo, za zagotavljanje funkcij, kot so samodejne posodobitve in npr. zatemnitev zaslona mobilne naprave, ​​če je baterija prazna.

 

Podatki, ki jih zbiramo, vsebujejo edinstvene identifikatorje, vrsto in nastavitve brskalnika, vrsto in nastavitve naprave, operacijski sistem, podatke o preferencah in nastavitev, ter številko različice aplikacije. Prav tako zbiramo podatke o medsebojnem delovanju aplikacij, brskalnikov in naprav z našim spletnim mestom in storitvami, vključno z naslovom IP, sistemski dejavnosti ter datumom, časom in URL-jem napotitelja za vašo zahtevo.

 

Te podatke zbiramo, ko se Ta spletna stran v vaši napravi poveže z našimi strežniki - na primer, ko obiščete spletno stran ali ko aplikacija samodejno preverja za novimi informacijami (obvestila, novi podatki, posodobitev).

 

Vaša aktivnost

 

Podatke o vaši aktivnosti z našim spletnim mestom in storitvami zbiramo, za izboljševanje storitev, strani in trgovine. Podatki o aktivnosti, ki jih zbiramo, lahko vključujejo:

 

 • izraze, ki jih iščete v iskalniku,
 • oglede in interakcije z vsebino in oglasi,
 • nakupovalno aktivnost,
 • aktivnost na spletnih mestih in aplikacijah tretjih oseb, ki uporabljajo stran.

Podatki o vaši lokaciji

 

Ko uporabljate našo stran lahko zbiramo podatke o vaši lokaciji, tako vam lahko ponudimo dodatne funkcionalnosti.

 

Vašo lokacijo je mogoče določiti z različno stopnjo natančnosti:

 • GPS
 • IP naslov
 • Podatki senzorja iz naprave
 • Informacije o stvareh v bližini naprave, kot so dostopne točke Wi-Fi, bazne postaje in naprave Bluetooth

 

Vrste podatkov o lokaciji, ki jih zbiramo, so delno odvisne od vaše naprave in vašim soglasjem o zbiranju podatkov vaše lokacije. Deljenje vaše lokacije lahko tudi popolnoma izklopite v nastavitvah vaše naprave.

 

Za zbiranje in shranjevanje podatkov uporabljamo različne tehnologije, vključno s piškotki, oznakami slikovnih pik, lokalno shrambo, kot so shramba brskalnika ali pomnilnik podatkov v aplikacijah, zbirke podatkov in dnevniki strežnikov.

Podatke, ki jih zberemo, z našo storitvijo uporabljamo za naslednje namene:

 

Zagotavljanje storitve

 

Vaše podatke uporabljamo za zagotavljanje in obstoj storitve, na primer funkcionalnost spletnega mesta in ostalih storitev.

 

Vzdrževanje in izboljšavo storitve

 

Vaše podatke uporabljamo tudi za zagotovitev, da storitev in strani delujejo pravilno, podatke lahko uporabimo za odpravljanje napak in spremljanje izpadov. Vaše podatke uporabljamo za izboljšavo storitve - na primer, z razumevanjem, kje, kdaj in kako se je pojavila napaka, lahko napako hitreje najdemo in jo v najkrajšem času tudi odpravimo.

 

Razvoj novosti

 

Podatke, ki jih zbiramo na straneh, lahko uporabimo za razvoj novih funkcionalnosti. Na primer, z razumevanjem, kako uporabljate storitev, lahko opazimo pomanjkljivosti, jih tako v prihodnosti razvijemo in vključimo na stran.

 

Merjenje učinkovitosti

 

Podatke za analizo in merjenje uporabljamo za razumevanje uporabe naše strani. Na primer analiziramo podatke o vaših obiskih na naših straneh, da ugotovimo, kako bolj učinkovito izpostaviti oz. prilagoditi vsebino, izdelek - storitev. Uporabljamo tudi podatke o oglasih s katerimi imate interakcije, za razumevanje uspešnosti svojih oglaševalskih akcij. Za to uporabljamo različna orodja, med drugim tudi Google Analytics, Google Tag Manager, Google AdWords, Facebook.

 

Komunikacija z vami

 

Podatke, ki jih zbiramo, na primer vaš e-poštni naslov uporabljamo za neposredno interakcijo z vami. Na primer, pošljemo vam lahko obvestilo, če odkrijemo sumljivo dejavnost, recimo sumljiv poskus prijave v administracijo naših strani. Lahko pa vas tudi obvestimo o prihajajočih spremembah ali izboljšavah. In če potrebujete našo pomoč, bomo vodili evidenco o vaši zahtevi, da bi vam pomagali rešiti morebitne težave, s katerimi se soočate.

 

Zaščita strani, lastnika, upravljavcev, naših uporabnikov in javnosti

 

Podatke uporabljamo tudi za izboljšanje varnosti in zanesljivosti naših storitev. To vključuje odkrivanje, preprečevanje in odzivanje na goljufije, zlorabo, varnostna tveganja in tehnične težave, ki bi lahko škodovale strani Ta spletna stran, lastnikom, upravljavcem, našim uporabnikom ali javnosti.

 

Za obdelavo vaših podatkov uporabljamo različne tehnologije. Analizirali bomo vašo vsebino, da bi odkrili zlorabe, kot so nezaželena vsebina, zlonamerna programska oprema in nezakonita vsebina.

 

Za podatke, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

 

Preden bomo podatke uporabili za namene, ki niso obravnavani v tem pravilniku o zasebnosti, vas bomo zaprosili za soglasje.

Ta razdelek opisuje kako kontrolirati vašo zasebnost na naših straneh in storitvah. Že želite pridobiti pregled/izvoz vaših podatkih, nam to sporočite in posredujemo vam vse zbrane podatke.

 

Če želite vaše podatke izbrisati nam to sporočite in iz storitve bomo izbrisali vse vaše podatke.

 

Obstajajo tudi drugi načini za nadzor vaših podatkov, ki jih zbira Ta spletna stran. Nekateri od teh so:

 

 • Nastavitve piškotkov: Stran - Piškotki, omogoča, popoln nadzor nad piškotki, ki jih lahko kadarkoli vključite/izključite.
 • Nastavitve brskalnika: na primer, brskalnik lahko nastavite tako, da blokira vse piškotke iz določene strani ali pa piškote popolnoma onemogočite. Ampak ne pozabite, da naša stran deluje pravilno in najboljše ravno z uporabo piškotkov.
 • Nastavitve na ravni naprave: v vaši napravi lahko spreminjate nastavitve, ki določajo, katere podatke lahko zbiramo. Na primer, lahko spremenite nastavitve lokacije.
 • E-pošta: Uporabnik lahko komuniciranje preko e-poštnih sporočil kadarkoli prekine preko povezave za odjavo v prejetih sporočilih.

Vaše osebne podatke ne razkrivamo z družbami, organizacijami ali posamezniki, razen v naslednjih primerih:

 

Z vašim soglasjem

 

Osebne podatke bomo posredovali izven strani - Ta spletna stran samo takrat, kadar imamo vaše soglasje. Če se na primer naročite na obveščanje preko e-pošte in bomo za pošiljanje uporabili zunanjo storitev bomo najprej morali pridobiti vaše dovoljenje.

 

Pred razkrivanjem kakršnih koli občutljivih osebnih podatkov bomo vedno prosili za vaše izrecno soglasje.

 

Za zunanjo obdelavo

 

Osebne podatke damo na voljo svojim povezanim osebam in drugim zaupanja vrednim družbam ali posameznikom, da jih obdelujejo v našem imenu, po naših navodilih ter skladno z našim pravilnikom o zasebnosti in vsemi drugimi ustreznimi ukrepi za zagotavljanje zaupnosti in varnosti.

 

Iz zakonskih razlogov

 

Osebne podatke bomo posredovali izven strani - Ta spletna stran, samo če smo prepričani, da je dostop, uporaba, hranjenje ali razkritje informacij nujno potrebna za:

 

 • upoštevanje veljavnih predpisov, zakonodaje, pravnih postopkov ali izvršljivih aktov državnih organov;
 • uveljavljanje veljavnih pogojev strani in storitve, vključno s preiskovanjem morebitnih kršitev;
 • prepoznavanje, preprečevanje ali drugače obravnavanje goljufij, varnostnih ali tehničnih težav.
 • zaščito pred kršitvijo pravic, lastnine ali varnosti strani - Ta spletna stran, upravljavcev, uporabnikov ali javnosti ter pred škodo na njihovi lastnini, kot to zahteva ali dovoli zakonodaja.

 

Z javnostjo in z našimi partnerji, kot so založniki, oglaševalci, razvijalci ali imetniki pravic, lahko razkrijemo podatke, ki ne omogočajo osebne prepoznave. Na primer, javno objavimo podatke, ki prikazujejo trende o splošni uporabi naših storitev.

 

Če bo Ta spletna stran sodelovala pri združitvi, nakupu ali prodaji, bomo še naprej zagotavljali zaupnost vaših osebnih podatkov in obvestili uporabnike, preden se osebni podatki prenesejo ali postanejo predmet drugega pravilnika o zasebnosti.

Spletno mesto - Ta spletna stran je izdelana z močnimi varnostnimi rešitvami, ki nenehno ščitijo vaše podatke. Vpogledi, ki jih pridobimo pri vzdrževanju naših strani in storitev, nam pomagajo odkriti in samodejno blokirati varnostne grožnje, preden vas sploh dosežejo. Če odkrijemo nekaj tveganega, za čemer menimo, da bi morali vedeti, vas bomo obvestili in vam pomagali skozi postopek, ki je potreben, da bi ostali bolje zaščiteni.

 

Trudimo se, da vas in spletno mesto - Ta spletna stran zaščitimo pred nepooblaščenim dostopom do podatkov, spreminjanjem, razkritjem ali uničenjem. Pri tem med drugim uporabljamo naslednje ukrepe:

 

 • Med prenosom vaših podatkov uporabljamo šifriranje za ohranjanje vaše zasebnosti.
 • Uporabljamo šifrirane varnostne kopije.
 • Pregledujemo naše postopke zbiranja, shranjevanja in obdelave podatkov, vključno z ukrepi fizičnega varovanja, da bi preprečili nepooblaščen dostop do naših sistemov.
 • Dostop do osebnih podatkov omejujemo na vzdrževalce strani, upravljavce, izvajalce in zastopnike, ki potrebujejo te podatke, da jih obdelujejo. Vsakdo s takšnim dostopom je predmet strogih pogodbenih obveznosti in če jih ne spoštujejo lahko proti njim sprožimo disciplinske postopke ali jim odpovemo pogodbeno razmerje.

Če želite izbrisati svoje podatke, lahko:

 

 • Nas kontaktirate in zahtevate izbris določenih podatkov;
 • Nas kontaktirate in zahtevate izbris vseh podatkov;
 • Izbrišete piškotke na strani "Piškotki";
 • Izbrišete podatke na svoji napravi;

 

V nekaterih primerih hranimo podatke za omejena obdobja, če je to potrebno zaradi utemeljenih poslovnih ali zakonskih namenov.

 

Zagotoviti poskušamo, da naše storitve ščitijo informacije pred naključnim ali zlonamernim izbrisom. Zaradi tega lahko preteče nekaj časa od takrat, ko izbrišete določene podatke, do takrat, ko so kopije teh podatkov izbrisane iz naših aktivnih in sistemov za varnostno kopiranje.

Ko prejmemo uradne pisne pritožbe, odgovorimo tako, da stopimo v stik z osebo, ki je vložila pritožbo. Sodelujemo z ustreznimi regulatornimi organi, vključno z lokalnimi pooblaščenci za varstvo podatkov, da rešimo morebitne pritožbe glede prenosa podatkov, ki jih ne moremo rešiti neposredno z vami.

Po veljavni zakonodaji o varstvu podatkov Evropske unije (EU), vam zagotavljamo nadzor nad vašimi podatki, opisane v tem pravilniku. Po zakonu imate pravico zahtevati dostop, posodobitev, odstranitev in omejitev obdelave vaših podatkov. Imate tudi pravico ugovarjati obdelavi vaših podatkov ali izvoziti svoje podatke.

 

Vaše podatke obdelujemo za namene, opisane v tem pravilniku, na podlagi naslednjih pravnih podlag:

 

Vaše soglasje

 

Strinjati se morate s pogoji uporabe, šele nato lahko vaše podatke obdelujemo za posebne namene in zmeraj imate pravico, da kadar koli umaknete svoje soglasje. Na primer, prosimo za vaše soglasje, da vas preko e-pošte obveščamo o informacijah, posodobitvah, novostih in akcijah. Te nastavitve lahko kadarkoli spremenite, tako da nas kontaktirate.

 

Kadar sledimo zakonitim interesom

 

Vaše podatke obdelujemo za naše zakonite interese in za tretje osebe, medtem ko uporabljamo ustrezne zaščitne ukrepe, ki ščitijo vašo zasebnost. To pomeni, da obdelujemo vaše podatke za stvari, kot so:

 

 • Zagotavljanje, vzdrževanje in izboljšavo naše strani in storitve za potrebe naših uporabnikov.
 • Razvijanje novih izdelkov in funkcij, uporabnih za naše uporabnike.
 • Razumevanje, kako ljudje uporabljajo našo stran in storitve, da bi zagotovili in izboljšali učinkovitost.
 • Prilagajanje naših strani in storitev, da vam zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
 • Obveščanje uporabnikov o naši ponudbi in storitvah - trženje.
 • Zagotavljanje oglaševanja, da je lahko del strani in storitve brezplačno dostopne našim uporabnikom.
 • Odkrivanje, preprečevanje ali drugačno obravnavanje goljufij, zlorab, varnostnih ali tehničnih težav v naši storitvi in straneh.
 • Zaščita pred kršitvijo pravic, lastnine ali varnosti spletnega mesta -
 • Izbrišete piškotke na strani "Piškotki";
 • , upravljavcev, naših uporabnikov ali javnosti, kot je to potrebno ali zahtevano z zakonom.
 • Izvajanje raziskav, ki izboljšujejo našo storitev za naše uporabnike in koristijo javnosti.
 • Izpolnjevanje obveznosti do naših partnerjev, kot so razvijalci in imetniki pravic.
 • Uveljavljanje pravnih zahtevkov, vključno s preiskavo morebitnih kršitev veljavnih pogojev storitve.

 

Pri ravnanju v skladu z zakonskimi obveznostmi

 

Podatke bomo obdelali, ko smo pravno zavezani k temu, na primer, če se odzivamo na sodni postopek ali izvršljiv akt državnega organa.

 

Če imate vprašanja, nas vedno lahko kontaktirate. Lahko pa se obrnete na pooblaščenca za varstvo podatkov, če imate pomisleke glede svojih pravic po veljavni zakonodaji.

 

Ta pravilnik o zasebnosti ne velja za:

 

 • storitve, ki jih ponujajo druge družbe ali posamezniki, vključno z izdelki ali spletnimi mesti/aplikacijami, ki morda vključujejo naše spletno mesto - Ta spletna stran, so vam prikazane v rezultatih iskanja ali do njih vodijo povezave iz naših strani oz. storitev.

Spremembe tega pravilnika

 

Ta pravilnik o zasebnosti občasno spremenimo. Vaše pravice v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti ne bomo okrnili brez vašega izrecnega soglasja. Vedno označimo datum, kadar so bile objavljene zadnje spremembe. Če so spremembe večje, vam bomo zagotovili vidnejše obvestilo (tudi z e-poštnim obvestilom).

 

Če potrebujete pomoč ali imate kakršno koli vprašanje, nas kadarkoli kontaktirajte.

 

Ta pravilnik velja od: 22.5.2018